Skip to content

"Goed geholpen door bas uit den bogaard bij mijn klachten aan mijn schouder, knie en onderrug"

Wie is Bas uit den Bogaard?

Ik ben Bas uit den Bogaard, fysiotherapeut, Strength & Conditioning coach voor sporters, Voetbal Performance Coach en specialist op het gebied van sportblessures en pijnklachten.

Tijdens mijn studie kwam ik er al vrij snel achter dat ik voornamelijk passie had in het helpen revalideren van sporters en ben ik mij hier op gaan richten tijdens de stages. Al snel kwam ik erachter dat ik meer wilde doen dan alleen sporters helpen revalideren. Ik wilde ook graag met sporters werken om hun kans op blessures te verminderen en ze beter te laten presteren voor hun competitie.

Om dit te realiseren ben ik mijn specialisatie gebied gaan uitbreiden. Na het behalen van mijn certificaat als Strength & Conditioning Coach in 2022 ben ik nu gespecialiseerd om topsporters te trainen en coachen om hun sport specifieke fysieke eigenschappen te verbeteren.

Mijn werkwijze

uit mijn ervaring is het werken met een kort en lang termijn plan cruciaal om efficiënt en veilig te werken richting jouw doelen. Het plan moet afgestemd worden op jouw doelen, je fysieke skills, je sport, positie en jouw persoonlijke voorkeuren. 

Vooraf aan de eerste training onderga je eerst een Sport Performance Analyse waarin jouw fysieke skills in kaart worden gebracht en je trainingsniveau bepaald wordt. Hieruit volgen voor jouw specifieke punten die je kunt ontwikkelen om beter te worden in jouw sport. Samen bespreken we vervolgens de opties om dit te verbeteren en komen we tot een persoonlijk plan.

Door de progressie bij te houden en tussentijdse evaluaties in te plannen, kijken we naar de behaalde resultaten en koppelen dit aan de vooraf gestelde doelstellingen. Het plan en de trainingen worden, mits het nodig is, bijgesteld om zo dicht mogelijk bij het doel te blijven. 

Bas uit den Bogaard

Mijn visie

Als het gaat om kracht- en conditietraining bij sporters of om revalidaties bij sportblessures ben ik van mening dat goede coaching centraal staat. Een plan of een oefening kan nog zo goed zijn, zonder juiste coaching kan het toch averechts resultaat opleveren. 

Onder goede coaching versta ik dat de coach en sporter samen goed met elkaar blijven communiceren, dat de coach de sporter weet te verrijken met kennis en tools die goed te begrijpen en toe te passen zijn voor de sporter, dat de coach de sporter wet te motiveren en dat de coach de persoon voor zich altijd centraal zet. 

Goede coaching samen met kracht- en conditietrainingen zijn belangrijk om sporters op korte termijn fit te maken en op lange termijn fit te houden en zorgen dat ze steeds beter weten te presteren in hun sport. 

 

Review cliënt

“Na zo’n ongeveer twee jaar blessureleed waarin ik verschillende fysiotherapeuten heb bezocht ben ik uiteindelijk uitgekomen bij Bas uit den Bogaard. Vanaf hier ben ik fysiek stapsgewijs weer omhoog gegaan. Wij hebben samen gewerkt aan de basis van het sporten, zoals : stabiliteit, mobiliteit en coördinatie. Bas is een fysiotherapeut waarin deze punten centraal staan. Ik wil Bas daarom onwijs bedanken voor dit traject waardoor ik eindelijk na twee jaar weer normaal kan sporten zonder enige klachten.” – Noah Rutgers (speler Argon O23)