Skip to content

Sportfysiotherapie Utrecht

Volgen van sportfysiotherapie in Utrecht en omgeving

Heb je een sportblessure opgelopen en ben je op zoek naar sportfysiotherapie in Utrecht en omgeving? Ik ben ervan overtuigd dat jouw lichaam de kracht kan terugvinden om zichzelf te herstellen. Eigenlijk kun je jouw lichaam zien als een soort fabriek. Een fabriek werkt optimaal wanneer alles in balans is. Zodra er iets uit balans raakt, heeft dit gevolgen voor andere plekken in de fabriek en werkt de fabriekt niet meer optimaal. Als dit langere tijd blijft aanhouden zal dit een negatief effect hebben op de gehele fabriek. Wordt het defect aangepakt? Dan zal de balans worden teruggevonden en gaat de fabriek weer optimaal werken. Dit werkt eigenlijk hetzelfde voor jouw lichaam. Bij fysiotherapie in Mijdrecht ga ik daarom altijd op zoek naar waar het probleem in jouw lichaam vandaan komt. Dit proces kan ook elders in het lichaam plaatsvinden dan waar de klachten zich uiten. Waar nodig neem ik tijdens de intake het gehele lichaam mee. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van sportfysiotherapie in Utrecht en omgeving? Neem gerust contact met mij op!

Sportfysiotherapie Utrecht

Werkwijze bij sportfysiotherapie in Utrecht

Het oplossen van het probleem door middel van beweging is een belangrijke pijler in mijn werkwijze bij sportfysiotherapie in Utrecht en omgeving. Het behandeltraject zal met name bestaan uit specifieke oefeningen die zijn gericht op jouw blessure. Daarnaast vind ik het belangrijk om jou veel informatie mee te geven over bewegen, herstellen en jouw eigen lichaam. Zo neem ik dus ook een coachende rol in en stimuleer ik je om betrokken te raken bij jouw herstel. Heb je al een langere periode een blessure? Dan is het vaak nodig om eerst de randvoorwaarden voor de therapie te creëren door middel van manuele verrichtingen. Daarna zal voornamelijk jouw eigen lichaam het herstel moeten verrichten door het activeren en bewegen van je lichaam. Wil je sportfysiotherapie in Utrecht of omgeving volgen? Vanuit mijn praktijk in Mijdrecht, vlakbij Utrecht, help ik je graag!

Gericht oefenen om van je blessure af te komen

Ben je op zoek naar gerichte oefeningen om van je blessure af te komen? Volg mij dan ook op Instagram waar ik regelmatig nieuwe oefeningen online zet. Deze oefeningen dienen niet als vervanging maar kun je doen naast een traject sportfysiotherapie in Utrecht of omgeving. Zo is het bij een hamstringblessure belangrijk om de kracht ook te vertalen naar sportspecifieke taken waarin de hamstring het zwaarst wordt belast. Als gespecialiseerde fysio in Mijdrecht adviseer ik je graag. Maak direct een afspraak om te werken aan jouw herstel!